Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature: Stagiair commerciële economie

Plaatsingsdatum 21-12-2015 Functiecategorie Marketing
Standplaats Deventer Niveau Student/Trainee
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Stage
Uren 32 - 40 Salaris vergoeding in overleg
We hebben een super leuke stage in de aanbieding voor een student Commerciële Economie, Marketing of iets gerelateerd aan Marketing. We hebben 2 plekken, een in Almere en de andere in Deventer. Het is bij een jong en modern bedrijf die begrijpt wat ondernemen is anno 2016. De Cloud is de toekomst en hierin zoeken ze naar een stagiair die een reële bijdrage kan leveren onder de hieronder beschreven voorwaarden:

Het bedrijf:

Het bedrijf is een leverancier van zgn. clouddiensen voor het MKB, zoals werken en bellen in de cloud. Bedrijven hebben dan geen lokale server of telefooncentrale meer nodig. De clouddiensten zijn gebaseerd op een abonnement per medewerker per maand zonder lange contracttermijnen. Daardoor hoeven bedrijven niet eenmalig te investeren in nieuwe hardware. Zo wordt de ICT veel flexibeler, makkelijker en goedkoper.


Aanleiding

De diensten van de opdrachtgever zijn geschikt voor vele type bedrijven en organisaties. De doelgroep is elk bedrijf of organisaties van 5 tot enkele tientallen medewerkers. Daardoor is er nauwelijks synergie in de marketing en verkoopinspanningen en wordt er niet geprofiteerd van opgebouwde kennis in een bepaalde branche.


Probleemstelling

Tot nu toe zijn de marketinginspanningen heel algemeen. Het doel is om meer te focussen op bepaalde branches door gerichte marketing. O.a. door het in kaart brengen van een branche, referenties van bestaande klanten, samenwerkingsverbanden, koppelingen met bestaande software en hardware, etc. kan de positie in een bepaalde branche worden versterkt.


Centrale onderzoeksvraag

Welke branche(s) lenen zich het beste als doelgroep voor de clouddiensten. Hoe groot is de branche en wat is de potentie voor de opdrachtgever in deze branche(s). Welke spelers zijn er al actief. Zijn er partijen met wie samengewerkt kan worden. Welke activiteiten kunnen worden ontplooid om in deze branche(s) succesvol te worden.


Op te leveren resultaat

Het uiteindelijk doel is een plan van aanpak voor één of meer branches. Dat doel wordt bereikt na het in kaart brengen van mogelijk interessante branches door bv. marktonderzoek, interviews met bestaande en potentiële klanten, complementaire leveranciers. Op basis van deze inventarisatie worden één of meer branches gekozen die uitgewerkt gaan worden tot een concreet plan van aanpak. Uitvoering van (een deel van) het plan van aanpak behoort indien de projectduur dat toelaat tot de opdracht.


Wie zoeken wij

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste 3 e of 4e-jaars HBO-student die commercieel en resultaatgericht is. Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden, ervaring met online marketing en affiniteit met ICT belangrijk. Heb je interesse in deze vacature stuur, dan een mail met je gemotiveerde reactie en CV naar benjamin@recruitastudent.nl.


Deze plaatsing wordt gedaan door bemiddeling van een uitzendbureau.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Marketing
Branch(es) Automatisering / ICT
Provincie(s) Overijssel
Trefwoorden

Contactgegevens

Contactpersoon Benjamin Engels

Vestigingsplaats

Solliciteer